nl:groups-of-interest

BELANGHEBBENDEN


Voorwoord: De Foundation is niet de enige groep die geïnteresseerd is in het paranormale en metafysische. Er zijn andere groepen die SCP-objecten bezitten, gebruiken of maken, hetzij voor hun eigen voordeel, hetzij om de mensheid te beschermen. Sommigen zijn rivalen, anderen zijn facties van de Foundation en sommigen zijn betrouwbare bondgenoten. In elk geval is het noodzakelijk om samen te vatten welke organisaties van de Foundation bekend zijn en hoe deze zich tot hen verhouden.


Belangengroepen in de Nederlandse Land

Note: This is only a placeholder

De Vereniging van de Waarachtig Getekende Kunst

Overzicht: Na de indamming van SCP-███-NL ontdekte de Nederlandse tak een groep anomalieën striptekenaar in België, genaamd "De Vereniging van de Waarachtig Getekende Kunst". Het MTF NL4-Jerom "Kunstkritieken" kon een verband vinden met ARE WE COOL YET?. Blijkbaar was de groep in 19█6 afgesplitst van AWCY? en probeert nu de klassieke stripverhalen weer populairder te maken met anomalieën.

In 20██ meldden andere takken dat de groep ook in andere landen aanhangers had gevonden en dat er zogenaamde "scholen" waren ontstaan. Moment zijn vier scholen in Amerika en twee in Azië.

Ondanks de grote hulpvaardigheid van de groep ten opzichte van de Foundation, is een van de belangrijkste doelstellingen van de Nederlandse tak het arresteren van personen.

Voor een lijst met artikelen die zijn getagd met vwgk getaggten Artikel, zie hier.


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License